Close

Nu är det dags att starta om systemet. Vi kallar det för 30 dagar "Reboot".
Det är nu det är dags att rensa ut alla dåliga vanor och ersätta de med ny bra vanor.
30 dagar utan - socker, gluten, laktos, legymer och sparsamt med stärkelse. Vi skall nollställa systemet, ta bort all inflammation och irritation i vår kropp. Efter 30 dagar kan vi sakta och med en sak i taget introducera dessa produkter igen för att se hur vi påverkas. Viktigt att man tar en sak i taget och låter det gå 4-5 dagar för att verkligen få kroppen att visa hur den reagerar. 
Följ med oss och jag lovar att ni kommer att känna skillnad.

1 knytnäve av vårt val av protein, 
2 knytnävar grönsaker, kolhydrater
1 handflata av vårt val av olja/fett, nötter.

Hur mycket skall jag då äta av allt.
Det beror helt och hållet på vad ditt mål är.
Är det för att tappa vikt, orka mer träning eller bara må bättre?

Vi försöker hinna med 3 pass CrossFit i veckan och har då kommit fram till att om vi skall orka detta och att våra kroppar skall må bra, bör vi äta följande per måltid:
1 knytnäve av vårt val av protein, 
2 knytnävar grönsaker, kolhydrater
1 handflata av vårt val av olja/fett, nötter.

Naturligtvis pratar vi om din EGEN hand och ingen annans :-)
Vi äter 3 ggr per dag plus 1-2 mellanmål.

Detta är individuellt och du måste hitta mängden som är rätt för dig och som passar din livsstil.

Kom ihåg:

Detta är ingen diet, det är en livsstil - Vi äter så mycket vi behöver för att behålla vår styrka, energi, aktivitets nivå och en hälsosam vikt. Vi siktar mot en välbalanserad näring, så vi äter djur och en stor mängd växter.  
Äta så här hjälper oss att se, känna, leva och prestera vårt bästa, och reducera risker för olika livsstils relaterade sjukdomar och åkommor. -Whole9Life

 

Hur börjar man:
Vad vi har funnit är det lättaste sättet att komma igång på rätt sätt,  är att man innan varje 30 dagars "reboot" går igenom sitt kylskåp och skafferi...det är lätt att det "kryper" in saker som är non Paleo mellan varven. Rensa ut detta så att det inte finns några anledningar i hemmet att "fuska". Det kan vara tillräckligt med allt som finns utanför hemmets "4 väggar" under de första dagarna. Vill du inte slänga bort mat så kan du skänka bort detta eller ställa ner det i ditt källar/vindsförråd eller garaget...bara det är utanför ditt kök och räckhåll. 
Efter en utrensning är det dags att ladda upp med nya och fräscha råvaror!

IMG_2099.JPG

Lycka till !!

//LevPaleo