Close

Jag, min morbror och Hemingway

Posted on by Johanna

Denna frukosten kallar vi för "Jag, min morbror och Hemingway" det är en helt klassisk äggröra med knaperstekt bacon.
Varför namnet? 
Äggröran blandas INTE vid sidan om i en separat skål, utan allt görs direkt i pannan, blir mycket krämigare och enligt oss godare.
Och som ni kan förstå av namnet har jag (Johanna) fått lära mig detta av sin morbror, som i sin tur har läst/lärt sig detta i Cuba och skall enligt honom vara hur Hemingway gjorde eller ville ha sina ägg...kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning det var :-)

Långt namn för en "standard" frukost :-)

Så hur gör jag:

2 pers:

200 gr bacon

4 ägg
1 msk kokosmjölk
salt/peppar

Börja med att knaper steka ditt bacon, låt rinna av på ett hushållspapper.
Tips - Spara bacon fettet

Värm din panna till medelvärme, smält ditt val av fett, jag använder Ghee (här kan man även använda bacon fettet)
Knäck dina ägg i pannan, tillsätt kokosmjölk och rör nu ihop detta med ENBART vitan på ägget, låt Gulan vara kvar hel. När du är nöjd med vitan är det dags att ta av pannan från värmen och börja nu att "knäcka" gulan och börja blanda ihop gulan med vitan. Salta/Peppra efter smak.

Lägg upp! 

Tips:
- Krydda med Libanesisk kryddblandning
- Toppa med hackad persilja.
- Servera med knaperstekt svamp, stekt i bacon fett.