Close

Sötpotatis omelette

Posted on by Johanna

1 sötpotatis - skuren i tunna skivor
1 purjolök - finstrimlat
1 paket bacon - skuret i 1 cm strimlor
1 dl spenat (jag använder frusen spenat)
10 körsbärstomater - delade på mitten
muskotnöt
salt/peppar
kokosolja
8 ägg
4 msk kokosmjölk

Sätt på ugnen på 200 grader, ta fram en panna som tål att ställas in i ugnen.
Knäck äggen i en skål och blanda ihop med kokosmjölken, salt o peppar, ställ åt sidan.
Börja med att knaper steka baconet, skuret i 1 cm strimlor. Lägg åtsidan, låt fettet vara kvar i pannan. Fräs purjolöken på svag värme i bacon fettet, lägg åt sidan. Tillsätt 1 tsk kokosolja i pannan och häll i spenaten och låt tina/värmas i pannan, smaksätt med muskotnöt och lite peppar, lägg åt sidan.
Tillsätt nu ytterligare 1 -2 tsk kokosolja i pannan, höj värmen, lägg sötpotatisen i ett tuntlager i botten av pannan. Strö över purjolöken, klicka över spenaten och strö sedan över baconet. Häll över äggblandningen, sänk värmen något och lägg ner tomaterna med köttsidan uppåt. Ställ in hela pannan i ugnen och låt gå tills omeletten har stelnat och börjar bli gyllene.