Close

Klassikern, Paleo och Gott Nytt år

Posted on by Nils Wirell

Jag måste erkänna att jag är lat. Träning för träningens skull är inte något jag brinner för. Även om jag mår bättre,  känner mig bättre och är trevligare, så är det lätt att hitta på ursäkter. Netflix har en massa nya serier just nu eller kanske att jag är trött för att vår son väckte oss mitt i natten. Därför har jag satt två mål med min träning för nästa år:

1: Jag skall prova nya saker och inte bara fastna i Crossfit
2: Jag skall ge mig en ordentlig utmaning

Kanske är detta en 40 års kris, eller så är det bara ett bra sätt att motivera mig själv. Men har bestämt att börja på en en svensk klassiker. Har tänkt lägga upp det i lite annorlunda ordning genom att jag börjar med Vansbrosimmet, sedan Lidingölopppet och avslutar med Vasaloppet och Vätternrundan nästa år. Då gör jag det hela på 12 månader. Skälet är bland annat att vi väntar barn nummer 2 om någon vecka. Att hinna träna seriöst för att Vasan inte bara skall vara en mardröm och dessutom ha en bebis i huset och ett heltidsjobb, det känns inte helt seriöst. Så man får börja i en annan ände. 

Det som har förvånat mig är hur kul det har varit med träningen. Jag kör simning, löpning och rullskidor. Ett pass styrka och eventuellt en Metcon om det känns bra. Jag håller mig fräsch genom att variera träningen. 

Nu är det tillbaka i gängorna efter julmaten. Jag har experimenterat med att eta mer ketogen mat och även fasta. Det har funkat bra hittillls, men återkommer med erfarenheterna. Klart är att grönkålschips är en favorit. Har ni inte provat det av någon anledning så bjuder jag på receptet nedan. 

Skala bort skälkarna från grönkålen. Lägg dem på en långpanna. Tossa med olivolja och salt. I ugnen på 150 grader till de börjar få lite färg och ät. 

Bjuder på en bild från en underbar rullskid session i går. 

Gott Nytt år