Close

Frukosttips

Posted on by Nils Wirell

Vi har kommit tillbaka i rutinerna efter nästan 1 års frånvaro på grund av rehab efter en trafikolycka för mig och det faktum att småbarn tar mycket tid och energi :) Har kört några Crossfit pass och kroppen håller, vilket känns fantastiskt. Lite frustrerande att börja med jätteskalade vikter och öka långsamt. Jag vet ju vad jag har tagit tidigare och vill snabbt tillbaka. Så Crossfit för mig just nu är en mental utmaning att ta det lugnt, fokusera på tekniken och skynda långsamt. Men det var inte det jag ville skriva om. Utan ett frukost tips som jag läste om i veckan och ville prova själv:

Paleo Kokospudding 

2 ägg
1 dl riven kokos
1 Matsked kokosfett
1 dl bär
Eventuellt någon sötning i form av honung eller någon annan smaksättning - tex Vanilj extrakt

Blanda ägg, kokos och kokosfett med en gaffel i en skål (Ta gärna mikrovågsugn säker så sparar du disk) så att det blir en jämn smet. Lägg bären ovan på smeten. Lägger du dem i får du bärgröt. Kör i mikron i två minuter och ät! Gillar verkligen den sköna energi och mättnadskänsla man får från detta. Går självklart att göra i ugnen också. Men mikron är ju bekvämare på morgonen.

Jag gillar det. Är väl kanske ännu mer LCHF än Paleo på grund av relativt hög fethalt.  
 

Comments 2