Close

Barn, hund, träning, äkta hälft och bra mat

Posted on by Johanna

Det är inte alltid lätt att få livspusslet att gå ihop och att hinna med allt man vill, tänkt sig.
Men, det betyder inte att man skall känna sig mindre bra eller mindre lyckad. Idag känns det som att det ligger mycket fokus på att komma i bra "shape" direkt efter man fött barn. Jag gick definitivt på detta och kände mig stressad över att jag inte fick det att gå ihop med träning, lill killens och min egna sömn, mat etc.
Som jag skrivit om tidigare så är stress min största kamp. Stress = dålig sömn, dålig mat (ekorrhjul) jag sover dåligt för att jag äter dåligt (inte nödvändigtvis dålig mat, men oregelbundet) och blir stressad för bägge...så är ekorrhjulet igång.
Jag tog en paus och känner nu att jag är tillbaks igen, jag har lyckats stoppa hjulet från att spinna så fort :-)
Tack vare min, äkta hälft, så har vi kommit på rätt köl med maten, vilket betyder bättre sömn och mindre stress. Ja, för mig är det så enkelt. 

När jag sitter och skriver detta kommer jag att tänka på låten "Pot Belly" av Freshlyground. En grupp vi stötte på under vår resa i Sydafrika årsskiftet 08/09. Jag har lagt med en länk nedan, enjoy ;-)

Nu är det sommar och vi har börjat grilla på allvar igen. Vi är ju några av dem som grillar året runt...men nu är det på allvar :-)

Vår nya favorit för i år är att grilla Picanha, detta är en stycknings detalj som är populär i Brasilien (locket på rostbiffen, stek med en ordentlig fettkappa.)
Denna med bara lite salt o peppar och rätt på grillen. Vi föredrar den grillad Medium - medium/rare.
Blir otroligt mycket smak på köttet när man grillar den med fettkappan på. 

Picanha

Picanha

Till detta äter vi oftast en stor sallad med det vi har hemma, toppat med pinjenötter eller som vi testade nu sist, friterade små kapris. Dressing - cimichurri
Persilja, olivolja, citronjuice alt rödvinsvinäger, vitlök, chili och lite salt. Ser att jag missat detta recept på bloggen, skall snart åtgärdas :-) detta är vår standard dressing vid grillning. Bra att förbereda i förväg och kan lätt förvaras i en burk i kylen ett par veckor, god till både kött och fisk. 

Ligga under ett träd och se löven vaja i vinden.

Ligga under ett träd och se löven vaja i vinden.

"Enjoy life" och glöm inte stanna upp och njuta här och nu. Att ha en liten kille som precis börjat upptäcka världen har verkligen lärt mig hur viktigt det är att bara stanna upp och njuta här och nu, att bara ligga under ett träd och se hur löven vajar i vinden, det är vad han älskar och uppskattar just nu. Att ligga här tillsammans med lillen, titta på löven och prata...det är livskvalité för mig!

Men  "Routine is the enemy" så nu när jag fått tag i första delen, sömn och mat är det nu dags att också ta i tu med träningen. Nästa vecka startar Nils sin semester och vi har då beslutat att vi börjar en ny 30 dagar "Reboot". Då har vi tid och chans att träna mera, äta bättre och bada mycket :-)

Enjoy life och glöm inte att lägge er under ett träd och bara titta på löven som vajar i vinden :-)