Close

Monstret

Posted on by Johanna

Så har jag nu lyckats att gå över 1/2 tiden av graviditeten och allt är fortsatt bra! med både mig och "monstret".
Har hittills lagt på mig ca 7 kg och mår väldigt bra, visst jag är trött på kvällarna efter en hel dag på jobbet, men jag mår BRA.

Jag fortsätter att träna CrossFit ca 2-3 ggr i veckan, beror på hur mitt schema ser ut. Jag är inte med på några WOD'ar längre utan kör för mig själv. Ett vanligt pass för mig ser ut ungefär så här, detta var mitt pass i lördags:

15 min Uppvärmning/Stretch 

5 varv:
10 - pull ups - blått band
10 - wallball - 6 kg
10 - kettlebell swing - 12 kg
10 - goblet squats - 12 kg
10/varje sida - dumbbell snatch - 7,5 kg

Avslutade med en ordentlig, men försiktig, stretch

Det jag har märkt är att jag behöver det extra stödet när jag gör pull ups, därför har jag det blåa bandet som hjälp, då slipper jag den extra påfrestningen på magen. Samma när jag gör mina squats, jag har en extra wallball alt en bänk under rumpan så att jag inte går ner för djupt. Jag tycker att man känner väldigt snabbt när man gör något som inte passar kroppen och får då hitta ett annat sätt att göra övningen alt hoppa över just den och göra något annat. För några veckor sedan märkte jag att jag inte klarade av roddmaskinen längre, vilket annars varit ett bra sätt för mig att få upp pulsen på. Men, med lite wallballs har jag snabbt samma puls som när jag rodde :-)
Vilken skillnad det är att träna som gravid...blir andfådd för nästan ingenting.

Är jag bara försiktig i rörelserna och drar ner på vikterna så mår jag väldigt bra när jag tränar och det ger mig en massa extra energi.

IMG_2531.jpg

Maten

Jag håller mig fortsatt till ca 80/20 paleo, eller som några kallar det Paleo 2.0
Har lagt till en del yoghurt och frukt i min mathållning, gärna en skål med yoghurt och varma hallon och lite linfrön innan jag går och lägger mig.
Just nu har jag en stor längtan efter tonfisk som därför har blivit ett bra tillägg till min frukost som oftast består av 1 avokado/tonfisk/tomat och oftast någon form av skinka alt bacon. 
Visst, jag har fallit dit på att äta lite bröd emellanåt...och då också fått känna av detta på kvällen/natten. Gluten påverkar min mage samt min sömn.
Tycker väldigt mycket om bröd, men det är lättare att hålla sig ifrån det när man känner av, påverkas av det på ett negativt sätt.

Igår efter träningen och skogspromenaden med Tumani så blev det en snabb lunch på blomkål som jag skivade i tunna skivor, fräste i lite Ghee och efter ett tag så slängde jag ner ett par buljong tärningar som jag har i frysen, gjort på märgben, men man kan givetvis använda sig av vanlig buljong, ca 3 kycklingfileer, färdig grillade, som jag strimlade och 2 vitlökssklyftor, pressade. Lät detta puttra ett par minuter. Till detta hade vi knaperstekt bacon och pocherat ägg. 
Väldigt enkelt men gott!

IMG_2568.jpg

Det vi har skrivit om tidigare och som är viktigt för oss när vi tränar så pass mycket som vi gör och samtidigt jobbar, är våra förberedelser med maten. Vi har nästan alltid färdig grillad kyckling i frysen, antingen att vi grillat en hel kyckling och benat ur denna alt kycklingfileer. Någon typ av kött, köttfärssås eller biffar.
Detta är vårt sätt att kunna hålla oss till bra och enkel mat som går fort att göra i ordning efter ett träningspass då man är som mest hungrig och vet krävs för återhämtningen.
Det senaste är det mannen min som har stått för detta då jag varit trött och inte orkat...Tack Nils för att du hjälper mig att hålla mig på rätt bana :-)

Ser nu fram emot att få börja med våra köttgrytor igen...hösten närmar sig. Min favorit tid på året :-)
Hör gärna av er med era tipps och idéer på mat och träning under graviditeten.