Close

5:2, 3:6, 2:8, 9:5, vad händer?

Posted on by Nils Wirell

Jag är otroligt fascinerad och imponerad av de marknadsförare som lyckas med att skapa helt vansinniga hypes omkring olika dieter i vårt avlånga land. Måste ta reda på vem som gör det. De måste tjäna rätt mycket pengar och/eller skratta hela vägen till banken. Just nu är det 5:2 dieten som gäller. Tycker den är fascinerade enkel. Ät vad du vill 5 dagar i veckan och ät mindre och nyttigare 2 dagar i veckan. Det är ju klart att folk går ned i vikt av detta och det är väl iochförsig bra. Men känns ju samtidigt som en kompromiss när inte ens "grundaren" av dieten lever som han lär. 

Här är mitt förslag till en bra diet. Jag kallar den 7:8:3:3 dieten. Om det är någon marknadsförare som läser om detta och tycker den verkar vettig så får ni gärna höra av er :) 

Hur som haver: 

7 - Stressa mindre i veckans alla dagar. Prova meditation, se mindre på TV, ha mer Sex, Ha digital detox på helgerna. Kolla inte mailen innan ni lägger er, Drick inte kaffe eller te efter kl 17.  

8: Sov 8 timmar om natten. Detta gäller inte för alla. Men sömn läker din kropp, hjälper dig att återhämta dig och reducerar stresshormon i kroppen. 

3: Ät 3 mål mat om dagen. Man kan experimentera med fasta och annat. Men det enklaste är att hålla det enkelt. Ät sund Mat. Ät inte snabbmat. Drick inte Alkohol på vardagarna. Om du inte kan leva utan det, drick ett glas vin. Låt bli godis och sötsaker. Prova att låta bli att dricka mjölk och se hur du känner dig av det. Dra ned på brödätandet. Ät frukt, grönsaker och protein. Se till att få i dig stärkelse i "lagom" mängd. 

3: Utöva någon form av fysisk aktivitet 3 dagar i veckan, eller mer. Med detta menar jag inte "vardags" motion. Alltså cykla till jobbet, gå promenader med hunden. 3 gånger i veckan bör du svettas och ha en högpuls. Detta är det minimala.  

Det är min form av 5:2. Vad tror du? 

N

Comments 1