Close

Personligt

Posted on by Johanna

Nu har vi varit tysta på vår blogg en längre tid....och, ja det finns en förklaring. 
Jag har inte mått speciellt bra under de senaste 13 veckorna, mycket och kraftigt illamående och en otrolig trötthet...vi väntar barn "igen" :-) 

Igen, ja detta är vår 7e omgång och vårt 3e IVF-försök. Vi har med andra ord haft 6 missfall under de senaste 5 åren.
Vet att många av er antagligen tycker att detta är väldig personlig info som jag nu skriver om, men det finns även en anledning till detta. När man är i denna situationen som vi är i så känner man sig otroligt ensamma och det är nästan ett typ av tabu att prata om detta. Naturligtvis beror detta mycket på att när man är mitt uppe i processen är man väldigt känslig och utlämnad. Förra året så satt jag och lyssnade på sommarpratarna och blev så glad och rörd över att lyssna till Klara Zimmerman och hennes berättelse och upplevelser. Vet att detta hjälpte många att inse att de inte är ensamma.

Vi har insett att detta med att få sina egna barn är ett verkligt privilegie och inte en självklarhet.
 
Men nog om detta 
Vi är med barn ett litet "monster" och jätteglada, så här långt :-)

Vad jag/vi har gjort annorlunda denna omgången är att vi ändrat hela vårt liv, jag är i den bästa formen i mitt liv, hittills, och skall bli ännu bättre. Detta tack vara CrossFit och Paleo.
  
Det har gått 13 veckor och mitt illamående har lagt sig och med hjälp av 3 veckors semester i vårt hus i det Danska "klitterna" vid Västerhavet, skall jag nog även klara av den värsta tröttheten, har laddat upp med massa böcker.
Skillnad på denna graviditeten och mina tidigare är att jag med hjälp av Paleokosten har lyckats att hålla mitt illamående i någorlunda nivå. Tidigare tryckte jag i mig bröd så snart jag kände illamåendet vilket, som jag ser nu, resulterade i mer magknip/förstoppning än nödvändigt.
Att nu istället dricka en smoothie med spenat/avokado eller banan i vid dessa tillfällen hjälper både med illamående och att få igång magen...detta fungerar för mig. 

Men, jag kämpar fortsatt med min "svaghet" att när jag är trött gör jag fortsatt dåliga val i mina matval, så måste erkänna att det inte har blivit 100% paleo snarare 80/20 under dessa veckor. Har haft en stor längtan efter fil/yoghurt med hallon och det har smygit in en och annan hamburgare...och då inte mina egna hemmagjorda:-)