Close

Paleo mår man bra av det? Jag mår fantastiskt!!!

Posted on by Nils Wirell

Förra gången vi körde Paleo challenge så var jag lite trött i bland och kände mig sliten. Insåg också att det berodde på att jag tränade mycket och hade en väldigt stressig tid på jobbet. Flera och flera personer som jag läste om sa att de kände sig så otroligt pigga på Paleo. Så den här gången tänkte jag om. Jag äter Paleo mat, det vill säga, ren och oprocessad mat. Paleo rekommenderar ju som ni vet att man äter protein, kolhydrater, lite stärkelse och inget socker. Sen kan man komplettera med nötter och frön. Det som jag har gjort annorlunda den här gången är att jag följer "nästan" zon dietens rationer om 40% kolhydrater, 30% protein och 30% fett. Har dock sänkt kolhydraterna och höjt proteinet lite så jag ligger på 40% protein och 30% kolhydrater. Skillnaden är enorm och det reflekterade jag senast över i dag. Normalt dricker jag gärna 4-5 koppar kaffe på jobbet. I dagsläget dricker jag en i samband med lunchen och annars inga. Det känns väldigt bra. Sover dessutom bättre. Med det sagt. Om ni äter Paleo och känner er lite trött och loja, låt det gå någon dag och om det inte funkar så ät lite mer kolhydrater.

Glad vår!!!

IMG_0056.JPG