Close

Jag, Paleo och CrossFit

Posted on by Johanna

Ni som följer vår blogg vet att jag startade med CrossFit i Augusti 2012 (Nils något tidigare) och vi började med Paleo i September 2012.
När jag nu ser tillbaka på denna tiden så tycker jag att det har gått otroligt fort och jag har lärt mig så otroligt mycket, verkligen lärt känna mig själv och min kropp och insett hur mycket jag faktiskt klarar av. Visst, jag har fortsatt en kamp med vissa övningar på träningen (pull-ups/dubbel unders etc etc) men detta är numera en utmaning och jag blir inte livrädd när jag ser att detta står på schemat för träningen, och tänka sig, jag går till och med ner frivilligt på open gym och tränar på dessa saker.

När det gäller maten så tycker jag det går fantastiskt bra och jag kan inte säga att jag till vardags saknar något, det som jag för 6 månader sedan ansåg som "treats" (chips/öl/smörgås etc) ser idag lite annorlunda ut - en skål med färska hallon(inte i säsong så de kommer från Spanien) eller att vi på en helgfrukost fixar till några "paleo" pannkakor. Jag vill inte med detta säga att jag aldrig tar mig ett glas vin eller två, eller helt enkelt har dagar då jag antingen helt eller delvis äter annat än Paleo. Det jag vill få fram med detta är att dessa dagar blir färre och färre, för jag vet och känner hur bra jag mår med Paleo kosten.

Sedan har vi en annan sida av det hela, jag har tappat en hel massa kilon. Detta har varit ett stort plus för mig då jag var på väg mot ett håll som inte var bra och hälsosamt.
Jag gillar inte att prata om kilon, men tyvärr så mätte jag mig inte när jag började med allt detta, dock blev jag opererad strax innan jag började med min träning så jag vet hur mycket jag vägde. Jag var strax över 90 kg, 167 lång…detta betyder överviktig och min spiral pekade uppåt.
Jag har vägt mig igen, bara för att se skillnaden då jag har märkt detta på mina kläder…har inte många byxor kvar som jag kan använda eller rättare sagt, jag har fått köpa helt nya. Jag väger idag 72 kg och har en massa muskler :-)

I Januari 2013 steppade vi upp ett steg till och var med på vår första Paleo Challenge, tillsammans med våra vänner i Boxen.
Jag mättes då in på 89,5 cm i midjan, efter 30 dagar var jag nere på 81 cm. 8,5 cm på 30 dagar via träning och 100% Paleo.
Nu är vi igång igen och utför vår andra Paleo "Reboot" och jag fortsätter att se stora förändringar på kroppen, nu börjar jag se muskler som jag inte trodde att jag hade.
Nu vill jag inte skriva detta för att skryta (visst, jag är mycket stolt över detta) men vill visa att detta fungerar för mig och då detta är vår historia tycker jag också att ni skall få ta del av utvecklingen. Önskade jag hade tagit en bild av mig själv när jag startade denna resan…men, tyvärr så har jag inte gjort detta. Byxorna på bilden köpte jag i April/Maj 2012…bilden tog jag imorse, dessa hamnar nu i Second hand högen :-)

Köpte dessa byxorna i April 2012. Passade mig precis då…idag går de till second hand.

Köpte dessa byxorna i April 2012. Passade mig precis då…idag går de till second hand.