Close

Jag, Buddha, Paleo och Crossfit

Posted on by Nils Wirell

Som vi har berättat om tidigare så har vi haft väldigt hektiska liv och mycket på jobbet och privat. Detta har resulterat i att vi tog ett väldigt enkelt val att komma i gång med att komma i form och äta bra. Vi har även jobbat aktivt nu på våren med att reducera mängden kortisol i kroppen. Kortisol är det som populärt kallas för "Stresshormonet". Det var väldigt användbart i Stenålderssamhällen eller där en höjd fokusnivå innebar att man överlevde. Men i den moderna människans liv har vi oftast en form av kronisk stress, vilket gör att vi kan gå med höga halter av kortisol i kroppen hela tiden. Detta ökar chansen för fetma och andra folksjukdommar. Om ni vill läsa mer kan ni klicka på länken om Kortisol nedan

Nu börjar vi faktiskt komma i skaplig form. Självfallet fortsätter vi arbeta med Paleo. Paleo kombinerat med Zondiet har gjort underverk för mig under senaste månaden. Jag har bra med energi. Återhämtar mig snabbare från träning och sover väldigt bra. Självfallet klagar jag ibland på att jag inte tycker att det händer så mycket. Det är ju typiskt för oss män. Fick mig en aha upplevelse när min fru skickade mig en bild som var två år gammal och Iphotos ansiktsigenkänning matchade mig med Buddha :-( 

Låt det inte gå så långt är ett tips :)

Jag och Buddha 

Jag och Buddha