Close

30 dagar "Reboot" - startar idag!

Posted on by Johanna

Idag startar vår 30 dagar "Reboot"!  
Vi har förberett köket - kylen/frysen och skafferiet har städats och rensats från allt NON Paleo och fyllts på med "riktig/äkta" råvaror.

Vi kommer att föra matdagbok så att ni kan få tipps/råd på vad man kan äta. Vi tycker att det bästa sättet är att förbereda proteinet så att detta finns klart för veckan. Till detta kan man göra en sallad, rostade grönsaker i ugn eller vad man nu vill ha.

Denna veckan planerar vi att äta - lax/kyckling och grillspätt av nötkött.
Laxen gör vi i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Häll lite olja i botten av en ungsform, lägg laxen med skinnsidan ner. strö över salt/grovmalen vitpeppar och jag gillar att ha timjan, för lite mer "kryddig" lax strö även över paprika- och chilipeppar. Sätt in laxen i ugnen, ca 10-15 min (58 grader innertemperatur)
Till laxen blir det rotfrukter i ugn. Resterande lax lägger vi ner i lunchlådor och tar med till jobbet med en sallad och lite av rotfrukterna som blir över.
Kycklingfiléer i helgen har vi städat ur grillen, så vi kommer därför grilla dessa :-)
Lätta att frysa in i påsar, en och en för att lätt kunna ta upp och använd i veckan för en kycklingsallad eller liknande.
Kycklingen är kryddad med salt/svartpeppar och chiliflakes.
Grillspätt av nötkött - har skärt upp köttet i bitar ca 2x2 cm, marinerat över natten med pressad vitlök/finhackad gullök/kryddblandningen vi använder när vi gör pulledpork och   citronsaft från 1/2 citron. 
Vi kommer köra dessa på grillen, men går naturligtvis bra att steka i en panna och köra klar i ugnen.

Detta är vår plan för veckan, kommer mer detaljer under resans gång.

Hör av er med era kommentarer/frågor ifall ni undrar över något.