Close

Sömn och Stress

Posted on by Johanna

Jag har levt i många år med sömnproblem. Jag har legat vaken de flesta nätterna och vridit och haft mig, vilket lett till att jag då också har stört mannen min, i hans sömn.
Har aldrig haft problem att somna, har somnat så snart jag satt mig i soffan eller lagt mig i sängen, men efter bara några få timmar vaknat och då inte kunnat somna om och många gånger legat vaken i flera timmar för att somna in bara 30 minuter innan väckarklockan ringt. Min "räddning" som jag kallade det var då, kaffet.

Sömn och Stress.jpg
Starbucks didn't get so successful because we're all well rested and content with our lives - Sébastien Noël

Jag har varit ständigt trött, de senaste 10-15 åren.

Efter att vi i september bestämde oss för att ändra på våra liv, äta bättre och träna mer, så har en av de stora fördelarna varit mycket bättre sömn, vilket varit en otrolig hjälp för mig att fortsätta på vår inslagna väg. Med sömn kommer resultat och man gör bättre val i livet. 

Vad jag har gjort är att jag har bestämt mig för att prioritera sömnen, jag strävar efter att få mina 8 timmar per natt, i så stor utsträckning som möjligt.  

Du kommer aldrig att ha tid, du måste ta dig tid

Jag försöker att ha samma rutin varje dag oavsett vardag eller helg. Jag säger inte att jag alltid lyckas, men jag har gjort detta till min prioritering för att bryta cirkeln och med hjälp av träning och bra kost (Paleo) så har jag kommit en lång bit på vägen.

Anledning till min sömnrubbning kan till stor del härröras till stress, från mitt jobb och också stress som jag lägger på mig själv, många kvinnors ständiga kamp  
Stress är inte alltid lätt att själv styra över och jag kan fortfarande komma in i, denna onda cirkel.
Men, det jag nu har, som jag saknade tidigare, är en medvetenhet om det och hur jag kan se till att inte förvärra situationen genom att göra bra val i allt det jag kan styra över - mat, träning och min läggdags.

Get health and fitness tips at Greatist.com