Close

Rensa ut dåliga vanor och in med nya bra vanor.

Posted on by Johanna

rensa ut dåliga vanor

rensa ut dåliga vanor

1 April närmar sig och vi skall snart dra igång vår allra första egna 30 dagars Paleo utmaning.

Vad skall vi tänka på:

1 - Börja rensa i köket, ta bort allt som är NON Paleo - se det som en vårstädning och få skåpen städade. Det bästa, enligt oss, är att göra sig av med allt som är Non Paleo, för att ta bort frestelsen. Har du ett soppkök i närheten, ta kontakt med dem och hör ifall de vill ha maten. Men, ifall du ännu inte är säker på att du kommer fortsätta med 100% paleo, så packa ner det i en kartong och ner i källaren. Men, ta bort det från köket!!

2 - Börja planera framåt - Nu är det dags att sätta sig ner och planera vad man skall äta för gott, de närmsta dagarna. Vi brukar planera en vecka åt gången. Hur ser vår arbetsvecka ut, hur skall vi träna, skall vi ha vänner över för middag eller är det några resor inplanerat för veckan etc etc. Perfekt sätt att samla familjen på, så att alla vet vad som händer i veckan. Försök att planera in något/några "storkok" per vecka så att du har färdig mat direkt efter ett tufft träningspass eller som lunch. Vi brukar använda oss av söndagseftermiddag till matlagning/prepp för veckan.

Ghee

Ghee

3 - Vad skall du använda för fett i maten och vid matlagningen. Detta är en viktig punkt.
Vid matlagningen - kokosolja, Ghee - Bägge typerna klarar högvärme
Smakförhöjare - olivolja, macadamia olja, avokado olja och valnötsolja
Matprodukter - Avokado - bra frukost/mellanmål tillbehör. Hemmagjord majonäs, bra grund till olika såser/röror. Nötter - mandelsmör eller som ett lätt snack alternativ. Men, kom ihåg: 

"there is a difference between a mouthful and a vacuum cleaner" - Robb Wolf

Detta gäller speciellt om du vill gå ner i vikt.
Fett är en viktig del i maten, speciellt under de första veckorna i en Paleo utmaning. Känner du dig inte helt mätt eller går och är småsugen mellan måltiderna, försök att lägga till mer fett vid dina måltider, detta kommer att hjälpa dig.

Så gör dig klar och "Rensa ut dina gamla dåliga vanor och in med nya bra vanor."

4 - Vi kommer också att starta utmaningen med att ta en förebilder samt mäta midjemåttet, detta för att sporra oss att hålla oss på rätt bana, vårt mål är att komma ner ytterligare ett par kilon. Men, detta kommer vi tillbaka till i nästa vecka.