Close

Böcker som inspirerar

Posted on by Johanna

Denna boken är min inspirationskälla och räddning i många lägen.

Well Fed av Melissa Joulwan.

Den är skriven på ett väldigt skönt sätt, vilket inspirerar mig till att testa nya saker och även tvista till recepten så att de passar mig. Så när fantasin tryter så vänder jag mig till denna boken. Som ni ser är den grymt "kladdig" vilket betyder väl använd av både mig och Nils :-)

När vi startade Paleo tanken hemma hos oss, för 6 månader sedan, var det väldigt svårt att förstå vad man fick äta. Kan tycka att man oftast pratar om allt man inte får äta, vilket gör att man lätt glömmer av vad man faktiskt skall äta.
Kött, fisk, fågel, grönsaker, bär och frukt (i mindre mängd) nyttiga oljor, nötter och frön. Vi försöker att köpa så mycket närodlat/producerat och djur/grönsaker som fått växa upp på ett naturligt sätt...inte alltid lätt, men vi gör vårt bästa :-)

Min nästa bok, som jag egentligen borde börjat med heter.

Spis dig gravid av Bjarne Stigsby & Charlotte Hartvig

I ett par år nu har vi försökt att få barn. Jag har fått 6 missfall, både tidiga, sena och några har slutat med att jag har blivit akut opererad. Vi har inga problem med att bli gravida, men dock inte lyckats att få behålla och gå hela vägen med graviditeterna. 
För ett år sedan fick vi tag på denna Danska bok av gynekologen Bjarne Stigsby och dietisten Charlotte Hartvig

På senare år har man upptäckt samband mellan insulin och fertilitet, man har hittills fokuserat på att sänka insulinnivån genom att medicinera.

Gynekolog Bjarne Stigsby och Dietist Charlotte Hartvig talar om hur man ökar chanserna att bli gravid genom att äta sunt, enligt en metod de kallar KISS-kosten (Klinisk InSulin Sänkande Kost).
Inte det vackraste namnet på svenska KISS-kosten, men vi kan kalla den LCHF eller som jag föredrar PALEO

Lösningen enligt "Spis dig gravid" är att äta mindre sött och kolhydrater. Då detta påverkar insulinnivån i blodet.
Av de kvinnor som besöker Bjarne Stigsby har var sjunde kvinna så hög insulinnivå att det är den direkta orsaken till att de har problem med att bli gravida. Kvinnorna får då rådet att kraftigt dra ner på de snabba kolhydraterna, såsom socker, vitt bröd, pasta, havre, vete och potatis. Istället skall de äta massor av proteinrik mat, såsom kött, fågel, gröna grönsaker, nötter med mera. PALEO

Nu har vi inte problem med att BLI gravida, men att få gå hela graviditeten ut, men vad kan det skada, låt oss försöka.
Mitt mål är att göra min kropp så välkomnande som möjligt...om vi nu skall försöka igen...