Close

Kryddor i köket

Posted on by Johanna

Jag älskar att använda mig av färska kryddor i min matlagning. Men blir alltid så besviken att de aldrig håller sig i mera än ett par dagar. Så igår tog jag mig till plantskolan och införskaffade denna keramikskål. Den är inte glaserad i botten.
Började med att lägga ett lager av lecakulor och på toppen har jag planterings jord, bra för sticklingar och svaga rötter, vilket jag tycker att färska kryddor som man köper i butiken har. Jag hade en basilika, timjan och en något trött/svag rosmarin som jag fick stoppat ner i jorden igår...låt oss se hur det går. Låter kanske dumt, men jag känner mig "rik" när jag har mina färska kryddor att ta av. Drömmen är att någon gång i framtiden ha min egna köksträdgård...  

Ett tips är att göra sitt egna örtsalt. Ta en näve av blandade färska kryddor (ex timjan/oregano/rosmarin) och lägg ner i en mixer tillsammans med salt och kör tills du har ett grön prickigt salt. Lägg upp på ett fat och låt torka i ett par dagar (blanda runt saltet 2-3 ggr per dag) Lägg ner i en burk med lock och använd på till exempel dina rostade rotfrukter.