Close

Början till förkyld...eller nått

Posted on by Johanna

Kom hem från jobbet idag och känner mig hängig/tung och kall. Det hör till saken att jag aldrig fryser. Krupit upp i soffan med filt och massa tröjor på mig.
Började söka runt på nätet om jag kunde hitta något bra husmorstips på ingefära te. Har hört att det skall vara bra

Ingefära är ett livsmedel som per gram innehåller mest antioxidanter. Ingefära är bra mot inflammationer, ledbesvär, magbesvär, huvudvärk, illamående och åksjuka. Ingefära anses även stärka hjärtat, bra mot högt blodtryck, förebygger blodproppar samt sänker det onda LDL-kolesterolet. Den stimulerar ämnesomsättningen, förkylningar och renar kroppen från toxiner. - Wikipedia

Så på spisen står nu en kastrull med ca 2-3 cm ingefära - riven, 5 nejlikor - hela, 5 kapslar kardemumma - lätt krossade och ca 1 liter kokande vatten. Jag har även saften från 1 citron klar, tänkte jag skulle hälla i denna när jag tror att detta har dragit klart om ca 10-15 min...vad tror ni om detta? kan nog behövas en sked honung...kanske.

Undertiden jag sysslar med detta så ringde vår granne och undrade ifall Tumani ville komma ut och leka med Bros...och det ville han ju :-)