Close

Planering

Posted on by Johanna

Vad vi har insett är att Paleo kräver planering och förberedelse. En vanlig vecka hos oss består av jobb, träning, mat, hund, jobb, träning, mat, hund och vänner och så börjar vi om. Så för att hinna med allt och samtidigt äta bra, så har vi kommit fram till att vi behöver planera vår mat och då menar jag både inköp och tillagning...

Vi försöker att hålla söndagarna till vår förberedelsedag då vi tillagar och ibland handlar all vår mat för veckan. Det jag tycker är det viktigaste att ha klart är någon/några typer av protein. Det går oftast lättare/fortare att göra en sallad/blomkålsrisotto eller någon typ av  zucchini nudlar som tillbehör om man bara har allt hemma.

Denna veckan blev det tyvärr inte av att vi höll vår matlagnings söndag då vi istället var ute med våra vänner och massa RR hundar på en långpromenad i skogen, skönt.

Så när vi idag fick ändrade planer och jag fick en ensam kväll hemma satte jag fart. Köttfärslimpa av nymalen högrev ligger nu i CrockPotten och bubblar i en tomatsås (lågvärme i 7 timmar) rotfrukter rostade och klara, en snabb ketchup som jag ville testa(står i kylen tills imorgon för att smakerna skall mogna). En kycklinggryta med kokosmjölk och massa grönsaker. Det känns som en bra start på veckan.

Så detta är vad veckans matsedel kommer att bestå av. Samt att jag har en fläskkarré i kylen för en PulledPork. Känns som att vi nu är välförberedda för veckan.