Close

Trappa ner...

Posted on by Johanna

Nu har jag börjat trappa ner, första veckan då jag inte kommer vara heltid på kontoret. Kommer istället sitta och jobba endel hemma, från och med nu...väldigt skönt men konstigt.

Jag är nu inne på vecka 36+4, börjar bli tungt att bära på den stora magen och jag har inte samma ork som tidigare. Inser att jag har svårt att erkänna detta och har jobbat på det sista som vanligt, men kroppen har skrikit "ta det lugnt/trappa ner". Så vad hände...jo, jag fick naturligtvis en kraftig förkylning och blev nerbäddad över helgen, så snabbt jag började trappa ner :-) 
Lärdom - Lyssna på din kropp, den vet vad som gäller!

Så när jag låg nerbäddad i soffan igår, snubblade jag över ett matprogram av Ramsey och fick mig en påminnelse om Indiska ägg som jag hade "glömt" av. Detta är något jag äter när jag är i indien och hittar detta på frukostmenyn, så gott. 

Imorse blev det så en variant av detta.

Jag smälter Ghee och lite olja i en panna, häller i ca 1/2 tsk hela fänkålsfrön, salt, peppar och lite garam masala (efter smak), fräser kryddorna så att smakerna kommer fram. lägger ner 1 skivad gullök (sänker värmen) och låter löken "smälta" i pannan tillsammans med kryddorna. När du tycker löken är klar lägger du ner spenat, om färsk ca 1 näve. Idag använde jag mig av frusen bladspenat. När detta är klart och vattnet dunstat lägger jag lökblandningen i en skål. 

Smälter lite mera Ghee i pannan(använd samma panna), sänk värmen till låg, knäck ner 2 ägg strö över lite tumeric/gurkmeja och ca 1/2-1 tsk(efter smak) sambal oelek...viktigt, blanda försiktigt och knäck inte gulorna. Blanda ner lökröran och nu är det dags att knäcka gulan så att du får en krämig äggröra. Om du vill kan du droppa ner lite kokosmjölk.

I Indien äter du detta tillsammans med naanbröd och raita eller någon annan yoghurtröra för att dämpa hettan i själva äggröran.

Skall fila lite på receptet innan jag lägger upp det på riktigt. Men, sååå gott. Värt att testa.

Ha en bra dag!

Indiska ägg.jpg